Satsa på ledstråk i det offentliga

Det kan vara bra att sätta ut ledstråk i det offentliga för de personer som har en synnedsättning eller är helt blinda. Med ledstråk aluminium så väl som andra typer av ledstråk så är det lättare att kunna ta sig från punkt a till punkt b. Även personer utan synfel kan ha behov av olika sorters ledstråk ibland. Dock är de tänkta just för att sitta ute i det offentliga så att de kan upptäckas och vägleda personer utan syn eller med en nedsatt syn. Just att kunna ta sig på egen hand dit man vill, är bra mycket lättare om det finns stråk som är taktila. Dessa kan man känna av med handen, fötterna, käppen och så vidare.

Stråk som leder rätt

Ledstråk är som det låter. Ett slags stråk som leder personer rätt. Ofta kan man se dessa på perronger, sjukhus, bryggor och i andra offentliga miljöer. Det finns ledstråk aluminium som kan sättas på golvet eller marken. Sedan finns det även taktila stavar, ledstråk i gummi, visuella ledstråk, stoppmarkeringar och mycket mer. Det finns även kontrastmarkeringar som kan vara till nytta för alla. De sätter man ofta på dörrar, glaspartier med mera.

Är du intresserad av att läsa mer om ledstråk eller andra bra produkter inom samma kategori, så finns det ett företag som sysslar med just detta. De heter Taktil Profil AB och har en egen hemsida. Där hos dem kan du läsa mer om vad de har för produkter.