Förlovningsring- ett kärleksfullt löfte

En förlovningsring är något som genom  åren har haft olika betydelse för människan, men den gemensamma nämnaren är att det är en ring som ges som ett kärlekslöfte att man vill tillbringa resten av livet tillsammans med sin partner. Därför är förlovningsringen inte ett smycke som man går och köper hipp som happ utan en ring man väljer ut med omsorg. Därför vill man också att den ska ha en klassisk och vacker design som kommer att hålla i alla år man har framöver tillsammans med sin älskade. 

Förlovningsringar i olika stil

Vanligtvis så är förlovningsringarna lite mer stilrena med en slät yta, ofta med en gravering inuti där man till exempel kan skriva sin partners namn, det datum man förlovades eller låta fantasin få fritt spelrum. Det beror helt på vad ni som par önskar och hur "jargongen" i ert förhållande är, vissa tycker exempelvis det är perfekt att gravera in ett internt skämt eller någon mening som typ ett citat som symboliserar förhållandets kärna. Och så väljer man sedan en vigselring som är lite mer arbetad. Men det är otroligt olika vad man föredrar och därför så är det perfekt att ni kan välja den förlovningsring som kommer att göra din trolovade lycklig och överraskad. 

Förlovning för giftermål

I och med att våra traditioner förändras och utvecklas så gör även förlovningen detta i vårt samhälle. Tidigare så var det tradition att man inom ett år efter förlovningen skulle gifta sig med sin fästman eller fästmö. Idag ser det annorlunda ut, man väljer helt enkelt det som passar en bäst. Vissa håller på traditionen och gifter sig inom året medan andra kanske aldrig gifter sig då man känner att en förlovning räcker för att visa sin kärlek. Oavsett hur ni vill göra är en förlovningsring den ultimata symbolen för att visa din kärlek, trohet och att du alltid kommer att finnas vid din älskades sida.